Incepe a patra editie a Festivalului gastronomic si eco-cultural D`ale Gurii Dunarii
dunarefestivalgastronomiceco-culturaldeltadelta dunarii
Festivalul gastronomic si eco-cultural "D`ale Gurii Dunarii" se desfasoara in acest an intre 29-30 iunie, in curtea Muzeului Taranului Roman, perioada in care este sarbatorita si Ziua Dunarii.
Vizitatorii pot gusta mancare specifica Deltei, gatita de cei mai buni bucatari ai zonei, vor asculta muzica, vor dansa si vor invata sa realizeze obiecte artizanale.
In cadrul evenimentului se vor intrece bucatari din Sulina, Letea, Jurilovca, Mahmudia, Luncavita, Chilia Veche, Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania, intr-un concurs gastronomic.
Vor fi gatite preparate speciale, Delta Dunarii fiind o zona care se remarca prin diversitatea etnica. Muzica si dansurile vor fi traditionale, organizate de ansambluri folclorice.
Vizitatorii pot participa la workshop-uri de impletituri de papura si stuf, de tesut la razboi si vor invata sa gateasca bors de peste.
Cei mai pofticiosi pot lua acasa branzeturi, lactate, peste afumat, zacusca de peste, gem de nuci, dulceata de trandafiri sau alte preparate speciale.
Publicul se va bucura si de o parada a comunitatilor dunarene, dar si de proiectii de filme despre Dunare.
Accesul la Festivalul gastronomic si eco-cultural "D`ale Gurii Dunarii" 2012 este gratuit vineri, iar sambata taxa de intrare este 10 lei.